Native Americans

Voltak valódi nagy alakjai az amerikai történelemnek…

…de Obama nem tartozik közéjük.

Martin Luther King mintegy 50 évvel ezelőtt tette publikussá az álmát arról, hogy mindenki egyenlő és szabad. A fél évszázados évfordulón sajnos attól hangos a világ, ahogy Amerika lábbal tiporja az egyenlőséget és szabadságot. Obama a megválasztása idején azt nyilatkozta, hogy beteljesítette Martin Luther King álmát azzal, hogy ő lett az első színesbőrű elnök az USA-ban. Ez tény, ezzel nehéz vitatkozni, azonban az egyenlőséget és szabadságot nemhogy nem hozta el, de semmibe veszi az amerikai alkotmány kiegészítéseit. Az Obama-adminisztráció eddigi tevékenysége során megsértette a harmadik (a katonaság engedély nélkül nem használhatja a privát szférát, semmilyen célra), negyedik (indokolatlan házkutatás) és hatodik (polgárok jogai a törvényszék előtt, az esküdtszékhez való jog) kiegészítést, de nekem gyanús, hogy az elsőt (szólás-, sajtó-, és vallásszabadság) is – hozzáteszem, nem vagyok jogász (szerencsére), de a magam primitív szintjén mindegyiket meg tudom indokolni.

A másik nagy alakja az amerikai történelemnek, aki mintegy negyed évezreddel ezelőtt látta a bekövetkező totális kontrolt, Benjamin Franklin volt. Klasszikusokat szó szerint, vagy sehogy: “They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety.” Akik nem értenék: akik átmeneti biztonságért feladják a szabadságukat, megérdemlik, hogy mindegyiket elveszítsék. Ebbe a hadjáratba kezdett bele Bush a 9/11 után és ezt folytatja – ha lehet, még rohadtabb módon – Obama. A két elnök mögött álló neokonzervatívok meglátták a lehetőséget a totális kontrollra és le is csaptak a lehetőségre. Az átlagamerikait mindig és mindenkor sakkban lehet tartani két dologgal: pedofíliával és terrorizmussal. Ha bármelyik kulcsszó is elhangzik, önként és dalolva adják oda legutolsó szabadságjogaikat is. Látva a mechanizmus működőképességét, igen sok kormány kap az alkalmon, hogy minél inkább csorbítsa a jónép jogait. Vajon mikor lesz elég kritikus tömeg ahhoz, hogy ezt megállítsuk? Minél előbb kellene, mert a rémálom folytatódik.

Explosions

Microsoft

Ismerjük az általuk készített szoftverek elterjedtségét és tudjuk azt is, hogy ezek gyakorlatilag bithulladékok és nemhogy megvédik a felhasználót, hogy biztonságban tudhassa magát az interneten, hanem egyenesen az NSA, az FBI és a CIA kezére játsza őket. Nem véletlenül fogalmazok így: a cég a termékeiben felfedezett biztonsági résekről értesíti a különböző hárombetűs amerikai szolgálatokat, de javítás csak “pecskedden” van, azaz legrosszabb esetben majdnem egy hónap múlva. Ennyi idő alatt hány rendszerbe építhet backdoort mondjuk az NSA?

Innentől fogva aki Windows-t és egyéb redmondi hulladékot használ, potenciálisan erősíti az USA világdominanciáját; politikai, gazdasági, üzleti adatok jutnak avatatlan amerikai kezekbe, amelyeket felhasználva aztán demokráciát exportálnak bombázókkal, eltiporják a versenytársakat, vagy nemzetközi politikai találkozókon helyzeti előnybe kerülnek.

Ne higgyük, hogy csak a Microsoft folytatja ezt a gyakorlatot, de ők ezt konkrétan elismerték. Innentől fogva nincs bizalom egyik nagy szoftvergyártó termékeiben sem, sőt, a SELinux-szal szerelt disztribúciókban sem, tehát egészen biztosan nem leszek önkéntes felhasználója a Red Hat-közeli rendszereknek és a Suse Linuxnak is viszlátot intek most. Ok: a SELinux fejlesztésében részt vett az amerikai védelmi minisztérium.

1 hozzászólás itt: “Native Americans”

  • című beszédét. Véleménye szerint az USA gyarmatosító háborút folytat Vietnamban . Úgy vélte az amerikai társadalomban széles körű erkölcsi megújulásra van szükség. Azt is hangoztatta, hogy az amerikai kormány a háborúra fordított anyagi javakat a szegénység felszámolására is fordíthatná. E beszéde miatt sokat támadták az országos médiában is: demagógnak tartották és úgy vélték, ezzel csak árt a polgárjogi mozgalom ügyének.

Szólj hozzá

Avatar
QR-kód
qrcode
Archívum
Kategória
+GER+ Warriors
+GER+ Clan Urban Terror Community