Három majom

Remekül sikerült tárgyalásokon vagyunk túl.

Tavaly karácsony után jött a hír, hogy a magyar állam végre tökös lesz és kiebrudalja a redmondi szoftveróriást az oktatásból.
Őszintén szólva már régen meg kellett volna tenni, de ha már mindig “kifocizták” maguknak a maradást, akkor legalább fizettetni kellett volna velük azért, hogy az ő termékeit  használják az iskolákban.

Most kiderült, hogy szó sincs tökösségről, sőt, annyira nincs, hogy továbbra is az adófizetők pénzéből jut forrás a Microsoft termékeinek oktatására – magyarán a magyar állam fizet továbbra is egy olyan cégnek, amelynek a büdzséjében ez az összeg igazából csepp a tengerben, ellenben a megszorítások időszakában nekünk ez is húsbavágó tétel.

Ismét fizetünk egy cégnek, amely szerint a világ digitális nyelve a Windows. Gondolom az okostelefonok, tabletek, okostévék, szuperszámítógépek, routerek nem részei a digitális világnak, inkább a mechanikusnak…

Ezt a megállapodást három majom kötötte: az egyik nem látja, mennyire káros és piaci versenyképesség szempontjából is visszavető a Microsoft-termékek domináns túlsúlya az oktatásban; a másik nem hallja az ésszerűség hangját, hogy ha már önként a nyakunkba vesszük ezt az igát, akkor legalább fizettessünk érte; a harmadik nem beszél semmiről.

A lobbieszközökről sem.

Három majom

Nem lát, nem hall, nem beszél

1 hozzászólás itt: “Három majom”

 • daniferi Firefox 10.0.2 Ubuntu; :

  A legfaszább az egészben, hogy fősulin a vizsga is tele van MS-specifikus kérdésekkel. Például az adatbázis-kezelés tantárgy nagy része az MS Access használatáról szól. Íme egy idézet az anyagból:
  “Történhet úgy, hogy a kiválasztott .mdb fájlon kétszer kattintunk, ekkor az alapértelmezett program, az Access elindul és….”
  Ja, megcsináltam most egy tesztet is:
  Milyen kifejezést kell beírni a kipontozott helyre, ha nem szeretnénk felsorolni a mezőneveket, és az összesre kíváncsiak vagyunk?
  SELECT ….. FROM Betegek;

  A logikus a * lenne, mert hát apache+mysql esetén működik, de itt hibásnak írta, mert a megoldás ALL *
  Most már ezt is tudom, ha nincs a cikked, nem jut eszembe belenézni 😀

Szólj hozzá

Avatar
QR-kód
qrcode
Archívum
Kategória
+GER+ Warriors
+GER+ Clan Urban Terror Community