Ha a hülyeség növesztene…

…egyesek fekve nyalnák a Napot.

 

 

Volt valaha egy Sun nevű cég. Ők anno kitalálták a Java programozási nyelvet, amellyel kapcsolatban aztán sok-sok bírósági és egyéb harcot kellett megvívniuk. A Javát ők ingyenessé tették, ezért gyakorlatilag futótűzként terjedt el a világban – másik oka ennek a Javában írt programok biztonsága volt, ugyanis minden egyes Java program saját virtuális gépben futott. Sajnos a cég profitorientált termékei közel sem lettek ennyire sikeresek, így aztán hosszú agónia végén felvásárolta őket egy másik cég, amely változtatott a Javához való hozzáálláson. Ennek következményeképpen licencelni kell tőlük a nyelv használatot – feltételezem: jó sok pénzért cserébe.
Mivel a Canonical nem tudott megállapodni a licenc hosszabbításáról az új tulajdonossal, így amikor az lejár, kénytelen a cég eltávolítani azt a disztribúciójából.

Namármost, ezt egy általam megnevezni nem kívánt M$-fan és anti-FOSS oldal tulajdonosának úgy sikerült interpretálnia: a Canonical önhatalmúlag úgy döntött, hogy eltávolítja a felhasználók gépeiről a Javát, tekintet nélkül annak következményeire. Ez a fajta interpretáció a leegmesszebbmenőkig kimeríti a FUD fogalmát – azaz szándékosan, a tények figyelembe vétele nélkül, félelmet ébresztve a felhasználókban, vagy a leendő felhasználókban, próbálja meg eltáontorítani őket a rendszer használatától. Érdekes módon a következő ablakos OS-ben bevezetendő hasonló kezdeményezés a M$ részéről, az rendben van a csávó szemében…

Double Facepaml

Szólj hozzá

Avatar
QR-kód
qrcode
Archívum
Kategória
+GER+ Warriors
+GER+ Clan Urban Terror Community