Amiről nem szól a sajtó

Anonymous Mint már oly’ sokszor, most is lényeges, miről kussol a mainstream sajtó.

 

 

Valószínűleg kevesen tudnak róla, miután a hatalomban lévőknek kényelmetlen lenne, ha világméretűvé duzzadna a tiltakozás.

Hosszú-hosszú évek folyamatai vezettek el a különböző ellenállási mozgalmak megszületéséhez, amelyek most már békés formában az utcákra is kivonulnak, elégedetlenségüknek adva hangot. Egészen biztosan emlékszünk a Nyugat-Európában létrejövő kalózpártokra, amelyek a kiadómaffia túlkapásai ellen jöttek létre, harcba szállva a fogyasztók jogaiért a filmek és zeneművek kapcsán. Közülük a legnagyobb sikert a németek aratták, jelenleg tagjai a berlini parlamentnek és jó esélyük van arra, hogy az ostoba politikába belefáradt emberek bejuttassák őket a szövetségi parlamentbe is.
Ezen elégedetlenségi mozgalmak jelenleg legismertebb képviselője az Anonymous. Ők síkra szálltak a Wikileaks-ért, a különböző rétegek jogaiért, mostanra pedig megszervezték a Wall Street elfoglalását. Noha kevesen indultak, az elmúlt napok során egyre többen és többen tiltakoztak a világ bankárok általi irányítása ellen. Minderről természetesen az ottani pénzemberek kezében lévő médiumok nagy ívben kussoltak. A végén még elkergetné őket onnan a tömeg…

Occupy Wall Street

Múlt szombaton a tiltakozók elfoglalták a Brooklyn hidat, amire válaszként a rendőrök több, mint 1000 ember börtönbe zártak. Nem tudni arról, hogy történt-e rendbontás, bár ez eddig sem volt jellemző erre a tiltakozásra, sanszosan most sem az. Egyszerűen csak a pénzemberek és a politikusok megrettentek attól, hátha elsöpri őket ez a tiltakozási hullám. Noha bizonyítékok nincsenek rá – egyelőre -, de könnyen elképzelhető, hogy az amerikai elnök kezéből végképp kicsúszott az irányítás (ami azt feltételezné, hogy valaha az ő kezében volt. Ismerve az Obama-adminisztráció eddigi lépéseit, nem tűnik úgy, hogy valaha is ez ő kezében volt  a gyeplő). Felröppentek olyan pletykák (!) is, miszerint a világgazdaságot már a Goldman Sachs irányítja…

Sajnálatos módon azonban a tiltakozás – a média minden titkolózása ellenére – az USA más városaira is átterjedt Chicagótól San Joséig. Hiába kussol róla a média, az internet olyan közeg, amit – jelenleg még – nem lehet kontrollálni. Hiába minden törekvés (pl. a most aláírt ACTA, amellyel kontrollálni akartátok a tartalmakat), amíg az Internet decentralizált marad, addig nem lehet elnyomni az ilyen és hasonló mozgalmakat.

És ez így van jól.

Aki követni akarja az eseményeket, kattanjon ide, vagy ide.

Szólj hozzá

Avatar
QR-kód
qrcode
Archívum
Kategória
+GER+ Warriors
+GER+ Clan Urban Terror Community