Hogyan csatlakozhatsz az Anonymoushoz?

Anonymous “Hosszú harc áll előttünk, haladjunk együtt egy jobb világ felé. Csináljuk együtt, amit az általunk választottak megtagadtak megcsinálni. Építsünk együtt egy jobb világot. We Are Legion. Expect Us.”

 

 

Ezekkel a mondatokkal kezdődik az az írás, ami a www.thehackernews.com oldalon olvasható és amelyben a csoporthoz csatlakozásról és magáról a csoportról vannak publikus információk. Ezt adom most közre Nektek magyarul.

Így tudsz elrejtőzni az Interneten.

Előszó: csatlakozni akarsz az Anonymous-hoz?

Nem tudsz. Senki sem tud.
Az Anonymous nem egy szervezet. Nem egy klub, nem egy mozgalom. Működése nem nyilvánvaló, tagdíj nincs. Nincsenek vezetők, guruk, ideológusok. Igazság szerint nincs egy fix ideológiája sem.
Igazából olyan emberek vagyunk, akik rövid távokon útitársak. Mint az ingázók, akik egy buszon, vagy egy villamoson találkoznak: rövid ideig ugyanazon az útvonalon haladunk, közös célunk van, vagy együtt utálunk valamit. Ezeken a rövid utazásokon pedig megváltoztathatjuk a világot.
Senki sem szólhat az Anonymous-nak. Senki nem mondhatja: Te bent vagy, Te meg kint vagy. Még mindig csatlakozni akarsz? Ha igen, akkor máris bent vagy.

Hogyan léphetsz kapcsolatba a többiekkel?

Az Anonymous-nak nincs központi infrastruktúrája. Az internet már létező eszközeit használjuk, különösen a közösségi hálózatokat, és simán továbbállunk a következőre, ha az aktuális kompromittálódik, támadják, vagy egszerűen csak meguntuk.
Az írás elkészültének idején (idén március) a Facebook, a Twitter és az IRC a gyülekezőhelyünk – persze ez bármikor megváltozhat. Jelenleg úgy tűnik, ezek a legjobb helyek az induláshoz. Keresd az “anonymous”, az “anonops” és hasonló kulcsszavakat, amelyek a tevékenységünkhöz tartozhatnak.

Hogyan veszed észre a többi Anonymous-t?

A társadalom minden területéről itt vagyunk: tanulók, munkások, munkanélküliek, hivatalnokok. Idősek, fiatalok, hedonisták, aszkéták, aktivisták – mind mi vagyunk. Mindenféle emberi fajból, országból és etnikumból érkeztünk.
Mi vagyunk a szomszédod, a munkatársad, a fodrászod, a buszsofőröd, a hálózati adminisztrátorod. Mi vagyunk a srác az utcán bőrönddel, a lány, akit a bárban akarsz felcsípni. Névtelenek vagyunk. A különböző demonstrációkon szeretjük viselni a Guy Fawkes maszkot. Néhányunk megmutatja az arcát a közösségi hálózatokon, így könnyítve meg egymás felismerését.

Beszivárogtál már?

Amikor egy másik Anonymous-szal beszélsz, soha nem fogod tudni, ki ő. Lehet hacker, cracker, phisher, ügynök, kém, provokátor – vagy a szomszéd. Vagy a lánya. Anonymous-nak lenni nem illegális. Guy Fawkes maszkot viselni sem az. Erről ne feledkezz meg.Ha még sosem vettél részt illegális akciókban, nincs mitől félned, bárki bármit is mond; ha igen, bölcsen teszed, ha hallgatsz róla.

Hogyan védheted meg Magad?

Találj ki egy alias-t, egy nicket, egy pszeudo-személyiséget… mindegy, hogy hívjuk, csak találj ki valamit. Ezután valamelyik nagy levelezőszolgáltatónál regisztrálj egy postafiókot. Ezzel regisztrálj Facebook, Twitter stb. fiókokat. Győződj meg róla, hogy minden cookie-t töröltél, mielőtt elkezded használni az új személyazonosságodat, de még jobb, ha az Anonymous-akciókhoz másik böngészőt használsz.
Ha ennél nagyobb biztonságra van szükséged, kérdezz minket titkosításról, szteganográfiáról, TOR-ról stb., sokunk tudja, hogyan kell ezeket használni. Nem kérünk Tőled személyes információkat, de ha igen, nem várunk őszinte választ és Te adj.

Mi helyes és mi nem?

Az egyetlen, aki ezt a kérdést megválaszolhatja, Te magad vagy. Ez az egyetlen személy, akit követned kell. Nincsenek vezetőink. Az akcióidért Te magad vagy felelős. Csináld, amit helyesnek vélsz, de azt ne, amit rossznak gondolsz.

Hány Anon van odakint?

Több, mint gondolnád. Több, mint bárki gondolná. Sokan vagyunk.

És Te vagy az egyik. Isten hozott!

 

Néhány jótanács:

– TOR vagy VPN nélkül ne használd a hamis személyiségedet
– soha ne kösd össze a hamis azonosságodat a valódival
– ne Te legyél az első, aki a valódi személyazonosságával követőja/barátja lesz a hamisnak.”

Szólj hozzá

Avatar
QR-kód
qrcode
Archívum
Kategória
+GER+ Warriors
+GER+ Clan Urban Terror Community